سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
کد خبر: 1002003
۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
لک زایی

حوزه/ نشست "ویژگی های حکومت دینی" با ارائه حجت الاسلام و المسلمین لکزائی رئیس اتاق فکر تحول علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشستی با عنوان "ویژگی‌های حکومت دینی" با ارائه حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی رئیس اتاق فکر تحول علوم انسانی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین لکزایی در ابتدای این نشست، گفت: با مطالعه در حکومت‌های دینی و غیر دینی و حتی صدر اسلام در تاریخ می‌توان از تجارب آنها استفاده کرد و منحرف نشد که این فقط در حکومت نیست بلکه در زندگی روزمره نیز جاری است و همواره باید مواظب بود که دینداری ما آمیخته با مباحث غیر دینی نشود.

وی افزود: چون در قرون وسطی نیز روحانیت مسیحی حکومت تشکیل دادند و ما ذهنیت منفی نسبت به قرون وسطی داریم باعث شده مشابهت‌سازی‌های نا بجا انجام دهیم. تجربه‌ی تلخ قرون وسطی را قبول داریم اما ربطی به پیشینه‌ی تمدنی و فرهنگی مسلمان‌ها ندارد، در همان قرون وسطی که غرب دچار مشکلات فراوانی بود جامعه اسلامی از رونق بسیار خوبی به خصوص در زمینه علمی برخوردار بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین لکزایی در پاسخ به این سوال که اگر انقلاب اسلامی تابع ولایت امام علی (ع) است، پس چرا این همه مشکلات وجود دارد؟ گفت: بهتر است سوال را به گونه‌ای دیگر بپرسیم؛ بعضی فکر می‌کنند اگر حکومت اسلامی شود باید همه چیز اسلامی شود، چرا اینگونه نیست؟ این تصور کاملاً اشتباه است برای مثال در جنگ احد که همه کاره مسلمانان پیامبر (ص) است به تعدادی از مسلمانان دستور دادند که در نقطه‌ای توقف کنند و هر اتفاقی افتاد آن محل را ترک نکنند و آن اتفاقی که همه مطلع هستیم افتاد و پیروزی مسلمانان تبدیل به شکست شد، آیا ما می‌توانیم بگوییم که فرمانده و رهبر که پیامبر بوده پس چرا آنها شکست خوردند، طبق قاعده‌ای که در منطق داریم نتیجه تابع اخس است، جامعه وقتی به اعتماد مطلوب و وضع خوب می‌رسد که تک تک اعضای جامعه به وظایفشان به خوبی عمل کنند، اگر هم یک نفر به وظیفه اش عمل نکند جامعه به همان اندازه عقب می‌ماند.

رئیس اتاق فکر تحول علوم انسانی در پاسخ به این سوال که چرا مثل اول انقلاب رفراندوم انتخاب جمهوری اسلامی برگزار نمی‌شود گفت: رفراندوم یک اصطلاح سیاسی است که به مراجعه دولت به آرای عمومی مردم در مسائل بسیار مهم اشاره دارد و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است رفراندوم تابع شرایط و مقتضیات است و برگزاری آن بسیار سخت است و زمانی که ابزارهای عادی مثل پارلمان و شوراها نمی‌توانند تصمیم بگیرند رفراندوم صورت می‌گیرد.بخاطر پرهزینه و سخت بودن رفراندوم در موارد بسیار کمی برگزار می‌گردد و از روش‌های جایگزین برای آن استفاده می‌شود.رفراندوم خودبخودی اصالت ندارد که بخواهد هرساله برگزار شود.

حجت الاسلام و المسلمین لکزایی در پاسخ به این سوال که روابط روحانیت شیعه با دربار چه توجیهی دارد؟ بیان کرد: همه روحانیت شیعه با دربار سلاطین ارتباط نداشتند، در برخی از دوره‌ها علما و روحانیونی با دربار ارتباط داشتند که این ارتباط‌ها از دو صورت خارج نبوده برخی برای رسیدن به منافع با دربار رابطه داشتند و برخی باهدف نصیحت و تشویق پادشاهان به خوش رفتاری و مهربانی و عدالت وارد دربار شده اند، عالمان بزرگ دینی صرفاً با این هدف وارد دربار شده اند، چنانچه در قرآن کریم نیز آمده که حضرت یوسف به دلیل خدمت به مردم وارد حکومت مصر شد.

وی در پایان در جواب سوال دیگری در مورد نقش روحانیت در نظام سیاسی ابراز داشت: نقش روحانیت در سیاست به گونه‌ای است که اگر وظیفه ایجاب کند که یک نقش سیاسی را به عهده بگیرد این کار را انجام می‌دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha